Як приготувати торт "Цифра"
РЕЦЕПТ ТОРТА-ЦИФРИ і КРЕМ-ЧІЗУ
Рецепт для медового тіста:
- Яйце – 1 шт
- Сметана (або густий йогурт / кефір) – 15 г
- Мед – 40 г
- Цукор – 80 г
- Вершкове масло – 50 г
- Борошно – 200 г
- Сода – 0,5 ч.л
Мед, цукор, масло – ставимо розтоплюватись на плиту. Коли розтопиться – знімаємо з вогню і додаємо соду. Коли суміш почне активно пінитися, помішуємо. Потім додаємо сметану, а коли температура трохи знизиться – додаємо яйце. Гарненько перемішуємо.
Потім поступово додаємо борошно. Тісто виходить досить рідким, але кількість муки не збільшуємо, щоб не «забити тісто».
Після охолодження тісто стане твердим і з ним можна буде працювати. Після того як замісили тісто – обертаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник (бажано на ніч). Після холодильника тісто буде добре тримати форму, розгортаємо і вирізаємо заготовки вирубками для тіста.
Випікаємо коржі в добре розігрітій духовці при 170-180 ° C, протягом 4-6 хвилин. Головне - не пересушити наше тісто.
Даємо трохи охолонути коржам на килимку, потім акуратно знімаємо з килимка.
Крем-чіз на вершках:
- Вершковий сир - 500 г
- Вершки 33-36% - 100 г
- Пудра - 80 г
➤ Купити вирубку для торта-цифри можна тут
➤ Відео як приготувати торт-цифру є на нашому youtube каналі